Tegenwoordig ben ik elke dag lekker aan het tekenen. Dan blijft er minder tijd over voor fotografie maar dat komt vanzelf wel weer.
Ik laat even wat dingen zien uit mijn schetsboek.
Afgelopen week heb ik vlektekeningen gemaakt.
Dat gaat zo: je morst een gekleurde vloeistof op papier, bijvoorbeeld koffie of ecoline. Als het helemaal droog is kun je gaan tekenen.Je laat je inspireren door de vlekkerige vormen. Misschien zie je een gezicht of een dier. Dat kun je uitwerken met de tekenpen. Vaak zie je ook niks, dan ga je domweg de vlekken omlijnen, een heerlijk ontspannend werkje. Gaandeweg ontstaat er dan zomaar een interessant beeld.Dit is mijn schetsboek, een A5 dummy met harde kaft. Het is een fijn formaat en het papier is niet spierwit, ook prettig. Ik had nog een paar ongebruikte liggen. Op de voorkant van deze heb ik een Elke Dag ansichtkaart geplakt. Jaren geleden liet ik die maken om mijn toenmalige blog te promoten.


Hierboven zie je omlijnde vlekken die terecht zijn gekomen op een creatie van Richard Quinn, nagetekende foto uit de krant.Deze week had ik veel lol met het maken van een soort striptekeningen.

Deze figuur werkte ik digitaal verder uit. Doel: een opvallend plaatje voor de voorkant van het blog.
Deze tekening kwam trouwens snel tot stand want in de vlekken zag ik meteen een neus en een brillenglas.

>>>