2020 duurt wel 366 dagen. Een extra dag want het is een schrikkeljaar. Het is nodig om de kalender te corrigeren. Of zoiets.
Als je het precies wil weten, hier wordt het uitgelegd.

Het zet mij aan het denken over het begrip tijd.
Van die extra dag merk je eigenlijk niks. Nog steeds heb ik te weinig tijd voor wat ik het allerleukst vind: fotograferen.
Als je dit blog regelmatig bezoekt heb je gemerkt dat ik het niet altijd meer wekelijks bijhoud. Oorzaak: tijdgebrek.
Af en toe knal ik er in een weekend een paar tegelijk. In het overzicht lijkt het dan net of ik echt elke week een stukje plaats. Zo staat bij dit stukje de datum 29 februari maar ik plaats het pas op zaterdag 7 maart.Voor de voorpagina maakte ik voor Schrikkeldag deze foto’s van een 2 en en een 9. Ze staan op de wijzerplaat van een kapotte klok.
Kijk deze.Hij doet het al een jaar of 10 niet meer maar ik kan hem niet wegdoen.
Zelfs de Aarsman-methode (een item dat je niet meer nodig hebt kun je gerust weg doen nadat je er een foto van hebt gemaakt, dan heb je die tenminste nog) werkt hier niet.Ik hou van deze klok. De kleuren, de cijfers, het randje om de wijzerplaat, de ijzeren rand, alles vind ik mooi.
Nu ik er een stukje over heb gemaakt lukt het misschien hem eindelijk weg te doen? De tijd zal het leren ;)

Overigens, echt grondig nadenken over wat het begrip tijd nu eigenlijk betekent is heel ingewikkeld. Je moet een zekere aanleg voor wis- en natuurkunde hebben. Die ontbreekt bij mij geheel. Niet bij Stephen Hawking die Een korte geschiedenis van de tijd schreef. Heb ik ooit aangeschaft maar nee, niet te volgen voor mij.

Wat is tijd? Dat vroegen Jan en Daan, (wiskundige en natuurkundige) zich ook af. Zij snappen er iets meer van dan ik.