Schitterende dingen

Er groeien veel madeliefjes in het lange gras. Ik pluk een handjevol. Net op tijd want daar komt de grasmaaier aan. Weg madeliefjes.Onlangs vroeg iemand mij hoe je ook alweer het toetje Appels uit de Oven maakt. Nou, dat staat dus in dit oude kookboekje.Dit boekje hoorde bij een fornuis dat nu antiek zou zijn maar allang ter ziele is. Het heet Gasovengeheimen.Door het contrast oud-nieuw en de deels overeenkomende kleuren is de cover een goede achtergrond voor de madeliefjes. Dit tafereel noem ik Schitterende kleine dingen. Het komt in mij op doordat het de exacte titel is van het boek dat ik aan het lezen ben. Schitterend boek trouwens.Zoals wel vaker vind ik de bloemenfoto’s wat saai.
Even een kleurexperimentje: zwarte madeliefjes. Ook schitterend toch.Overigens heb ik een bijzondere plant op het terras die echt bijna zwarte bladeren heeft. Nee, hij is niet dood, het hoort zo. Hij is nog klein maar ik vind hem nu al prachtig.