Een van de mooiste weerspiegelingen vind ik die van riet in het water. Er zijn dan zulke gave lijnen te zien, vooral als er niet veel wind is.
Op een bewolkte dag was ik bij een meertje waar riet in groeide. Ondanks het grijze  weer reflecteerden de rietstengels prachtig in het wateroppervlak. Met mijn telefoon maakte ik foto’s in zwart-wit.

Een week later
De zon schijnt en het is een stralende dag. Benieuwd hoe de reflecties nu zijn, ga ik weer naar dezelfde plek.  Vandaag neem ik wél een camera mee. Mijn plan is om weer alleen zwart-wit foto’s te maken.
Maar wat blijkt al snel: op deze dag kan ik de weerspiegelingen van de blauwe lucht niet negeren.Vergelijk deze foto in zwart-wit (boven) en in kleur (onder) en je snapt vast wel wat ik bedoel.Om de essentie van het riet en de reflecties vandaag te vatten moet ik de kleuren wel meenemen.
Deze kleurenfoto’s gaan meer over het riet in dit licht, met met deze lucht. Dat gaat wel ten koste van aandacht voor reflecties. Die komen een andere keer weer meer aan bod.>>>