Vorige keer vertelde ik in Background story hoe ik het achtergrondplaatje van mijn telefoon had gemaakt.
Dit is het vervolg. Het gaat over dat andere stukje graffiti: de zigzaglijn. ▼Want ook op die zigzag baseer ik een nieuw werk. Hier hangt het boven de bank. ▼Is dat echt gemaakt van de blauwe spuitverf op dat smerige aanplakbord?
Ja echt waar, kijk maar hoe ik dat doe.Ik kijk goed naar de foto van het origineel en kies dan een interessant detail. ▲Daar maak ik een kopie van, klap die om naar beneden en plak het naadloos onder het oorspronkelijke detail. ▲
Nu zie ik er een potentieel mozaïek in.


Ik maak eerst een kopie, draai deze 90° naar rechts en plak hem er aan de rechterkant naast. Dit herhaal ik totdat ik er 16 heb die samen dit vierkant vormen. ▲Ik vind hem wat kil en wil een warmere sfeer. Daarom vergroot ik het contrast. Nu ontstaat de koperachtige gloed, als tegenwicht voor het koele blauw. ▲

Voor boven de bank wil ik een rechthoekige variant. Daarom maak ik nog één kopie die ik spiegel en naadloos aan de rechterkant plak. Helemaal klaar voor Werk aan de Muur


>>>