Het is december en ik heb per ongeluk alweer een soort ster in elkaar gefabriceerd.
Nou ja per ongeluk, ik bedoel dat ik het niet van plan was. Dat komt zo: de blaadjes van de Japanse esdoorn waren deze herfst zo vuurrood.Voordat ze zouden gaan vallen maakte ik snel nog wat foto’s van de Japanse esdoorn in mijn tuin.

Vuurrood is vermiljoen. Zo rood als de rode baan van de Nederlandse vlag, die in de wet wordt aangeduid als helder vermiljoen. Zo rood ook als de blaadjes van de Japanse esdoorn in de herfst van 2022.

 

Op deze foto is de kleur minder rood. Dat komt doordat we hier te maken hebben met tegenlicht. De vormen worden dan bijna silhouetten. Je kunt hier wel goed zien dat elk blad bijna stervormig is.


De ‘ster’


In deze kleuren vind ik hem mooier, want ik hou ik eigenlijk niet zo van de kleur rood.

zie ook

>>>