Na twee jaar is er weer een gewone Kunst aan de Vaart: kunst kijken in 40 huizen aan de Vaart in Assen.
Op zaterdag doe ik een deel van de Vaart zuidzijde en op zondag is de overkant aan de beurt.De buitenkunst was al eerder te zien. Afgelopen week zag ik elke dag de houtsnipperssculptuur van Martina Hladikova en we zagen een beeld uit een boomstam ontstaan. Gert Sennema maakte het ter plekke in één week.In de huizen
Deze keer had ik vooraf een selectie gemaakt van werk dat ik niet wilde missen.
Zoals de linoleumsnedes van Hein Overbeek.

Assen, De Vaart

Assen, de Markt

Dit fijne schilderijtje hing ergens in een gang. Het was maar zo’n 10×10 cm maar niet te missen. Ik weet niet wie het heeft geschilderd. Volgens mij is het privébezit.Binnenkomen in een huis is altijd verrassend: wat zul je hier aantreffen?In het huis met de keuken van aardappelkistjes stond dit beeld van Tanja van Abbema.Ook van Tanja van Abbema.


Dit is geen foto maar een schilderij. Geweldig werk van Saskia Reynders. En zo fraai tentoongesteld in dit huis.


Onderweg.


Beeld van  Mirjam Kerstholt.Detail van een tekening van Joop en Anan Striker.Een van de assemblages van Peter Verboom. Absurdistisch, grappig, bizar.Deze nis in een doorgang tussen twee huizen hoort er niet bij maar is wel leuk.
Ik zag ook mooi werk waar ik geen foto’s van heb. Bijvoorbeeld de objecten van Henk Oelen en de geweldige houtsnedes van Claudia van de Leur. En het afstudeerproject Buiten de Kaders van Henrieke Snijder over mensen die bijzonder wonen.

Op de website van Kunst aan de Vaart vind je info over alle deelnemende kunstenaars.Aan de Vaart bij het duikende meisje van Gert Sennema.


>>>