Gearrangeerd | Voorwerpen arrangeren voordat je gaat fotograferen.
Vaak fotografeer ik de dingen gewoon zoals ik ze tegenkom. Zoals ze toevallig liggen. Maar het is ook leuk om ze in scene te zetten, te arrangeren. Als je bijvoorbeeld twee blaadjes wilt fotograferen kun je ook zo neerleggen dat ze een nieuwe betekenis krijgen. En pepernoten op hout zien er toch mooi uit in rijtjes?

Bovendien hou ik wel van ordenen. Zo heb ik gisteren boeken en andere spullen in een nieuwe boekenkast gezet, heerlijk. Mijn stoel staat nu zo dat ik zicht heb op de kast. Daar kan ik nou echt van genieten. De boekenkast is echter niet op elke plek in de kamer zichtbaar. Hij staat expres een beetje achteraf omdat ik het druk vind om al die kleuren voortdurend te zien.

Sommige mensen verzinnen daar iets anders op. In een woonmagazine zag ik foto’s van het interieur van een Nederlandse kunstenaar. Geweldig huis trouwens. Het viel me op dat de boeken in zijn kast geen felle kleuren hebben en daardoor heel rustig ogen. He, hoe kan dat? Blijkt dat hij om een rustig beeld te krijgen, gewoon al zijn boeken heeft gekaft met kalkpapier! Wil je ’t zien? Moet je hier even kijken.

>>>