Gas is niet meer te betalen. Daarom ging de verwarming hier in februari niet hoger dan 18. Met thermokleding en een extra trui (of twee) was dat te doen. Als ik ’s avonds toch een enkele keer vernikkelde mocht ie op 19. Vanaf 1 maart bleef de verwarming uit. Zo heb ik veel euro’s bespaard en kan het termijnbedrag weer omlaag.

Inderdaad, dit gas-onderwerp heeft niets te maken met kijken en zien. Maar misschien kan ik gas wel visualiseren.Ik maak een foto van de brander van het gasfornuis. Hij is niet scherp en ook wat grauw.Ik fris de kleuren op en abstraheer de vorm. Dat ziet er al beter uit. Maar nu vind ik die horizontale en verticale strepen (de pannendragers) storend. Voor een patroon echter kunnen ze fungeren als verbindingselement. Even zien hoe dat uitpakt.Ja kijk, de streepjes verbinden de cirkels met elkaar.Nu verder met alleen de brander.Hij straalt als een zonnetje maar ik ben nog niet tevreden over dat taupe. Al contrasteert het wel mooi met het violette blauw.Deze kleuren vind ik fijner.In een patroon doen ze het ook goed.
 

Ook deze overlappingen en het schilderachtige staan me aan. De associatie met de zon is nu wel weg doordat de kleuren koel zijn.
De zonnige varianten.Omdat ik zelf meer van blauwen houd maak ik nog deze. Dit lijkt wel gestempeld.

Gasbloemen

>>>