Toen ik wat tijd over had kreeg ik zin om een klein nieuw dingetje te maken. Een nieuwe favicon voor deze site!
Is dat nodig?
Nee maar wel leuk om te doen.

Een favicon is dat piepkleine pictogram voor de naam van de website in het tabblad van de browser.
Al een hele tijd is mijn favicon deze vette kapitale G in een van mijn lievelingsfonts: Gill Sans.Nog steeds oké maar laat ik iets proberen dat minder hard en hoekig is, bijvoorbeeld een onderkast g.

Dan realiseer ik me dat een onderkast g als favicon niet geschikt is want die leuke details zullen wegvallen in een miniplaatje.

Moet mijn favicon eigenlijk wel een letter zijn? Nee, het kan ook een gekleurd vlakje zijn, bijvoorbeeld een cirkel of een vierkant.
Deze kleuren staan me wel aan.


Geel is een opvallende kleur maar heeft geen enkele link met de kleuren van mijn site. Wat dat betreft komen donker antraciet, wit en dat eendeneiblauw in aanmerking.
En ik keer toch weer terug naar de kapitalen.
Nu ik voor site-kleuren kies zou ik consequent willen zijn wat betreft het lettertype.
Mijn naam bovenaan de site is in Montserrat, een betrekkelijk nieuw (2010) lettertype. Die ga ik ook toepassen in mijn nieuwe favicon.
Een opzetje van 5:


Hm, nu valt wel erg op dat de Montserrat G lijkt op een C omdat het dwarsstreepje ontbreekt. Dat is verwarrend dus ga ik dan toch weer voor de Gill, semi-vet.


Of toch alleen de G…Een gekleurd vierkant met een witte G vind ik duidelijk voor een favicon.
En bij nader inzien vind ik een vette G toch beter.Nou, ik heb een leuk uurtje gehad maar ben bijna weer terug bij het oorspronkelijke ontwerp…

>>>