Op het moment ben ik weer veel aan het tekenen. Vaak zijn het patronen, dat wil zeggen: herhalende elementen, met of zonder kleur. Hier zie je enkele bladzijden uit mijn schetsboek.


Ik teken ook levende wezens. Een keer vogels, maar meestal zijn het mensen en dan met name hun gezichten.


Naar foto’s uit de krant of van internet teken ik de gezichten met inktpen, zonder kleur.

Hoe zou het zijn om beide onderwerpen samen te voegen tot één beeld?
Ik digitaliseer alles en ga combineren. Telkens plaats ik een mens voor een gekleurde achtergrond.Dit is een portret van componist Angelo Badalamenti. Hij past goed bij de achtergrond die ik voor hem heb uitgezocht.Dit Acne Studios model past bij de cirkels in het groen. Haar trui geef ik de complementaire kleur paars.Singer/songwriter Connie Converse.Ik krijg er steeds meer lol in.
Na enige aarzeling plaats ik een aantal portretten + achtergronden op Instagram Daar vallen ze compleet uit de toon met het werk dat ik anders laat zien. Maar ja dit is nu eenmaal wat ik op dit moment met plezier aan het maken ben.

En de vogels? Daar heb ik een behangetje van gemaakt ;)

>>>