Dieren met veren

Een vogelliefhebber die ook van wijn houdt was jarig. Omdat 1 +1 twee is zocht ik als kado een fles wijn met een vogel op het etiket.
Online zag ik er een met een prachtige specht maar die had de winkel niet en dus werd het deze ijsvogel.Wel sjiek ook met dat blauw en goud.
Ik wilde er een zelfgemaakte kaart bij doen en daagde mezelf uit een ijsvogel te tekenen. In mijn schetsboek ging ik oefenen. Ik had nog nooit vogels getekend. Wel bewonder ik de mussen in mijn tuin en (vogel)tekenaars als Siegfried Woldhek en Peter Vos.De Alcedo atthis (ijsvogel) was gelukt.
De kaart was ongeveer zo, maar dan zonder het oranje plakband en mét Gefeliciteerd etc. erop

Als een ijsvogel lukt kan ik misschien ook wel een gans tekenen.


En ja hoor, even later stond er zowaar een gansje in mijn schetsboek.

Ik kreeg het gevoel dat ik iets nieuws had geleerd: vogels tekenen. Maar dat is eigenlijk onzin. Het is, net als met alles wat je wil tekenen, gewoon een kwestie van heel goed kijken, kijken en nog eens kijken.

zie ook