Voor me ligt een kalender uit 1992 – de allermooiste die ik ooit heb gezien. 25 jaar geleden kreeg ik hem van een schilder. Het is een weekkalender met 52 bladvullende kleurenfoto’s, die stuk voor stuk fantastisch zijn!

Het was een uitgave ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van verffabrikant Sikkens.
De Nederlandse grafisch ontwerpster Irma Boom heeft de kalender ontworpen en vormgegeven. De teksten (bij elke week één woord) zijn van Pauline Terreehorst. De foto’s zijn afkomstig van nationale en internationale fotografen en persbureaus.

Voor me ligt een kalender uit 1992 - de allermooiste die ik ooit heb gezien. 25 jaar geleden kreeg ik hem van een schilder. Het is een weekkalender met 52 bladvullende kleurenfoto's, die stuk voor stuk fantastisch zijn! Het was een uitgave ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van verffabrikant Sikkens. De Nederlandse grafisch ontwerpster Irma Boom heeft de kalender ontworpen en vormgegeven.

Deze kalender gaat dus nooit bij het oud papier. Ik hang hem nog wel eens op en wissel dan geregeld van pagina. Het is een kunstwerk.
Voor me ligt een kalender uit 1992 - de allermooiste die ik ooit heb gezien. 25 jaar geleden kreeg ik hem van een schilder. Het is een weekkalender met 52 bladvullende kleurenfoto's, die stuk voor stuk fantastisch zijn! Het was een uitgave ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van verffabrikant Sikkens. De Nederlandse grafisch ontwerpster Irma Boom heeft de kalender ontworpen en vormgegeven.

>>>