The queen’s gambit

De eerste week van het nieuwe jaar stond hier in het teken van The Queen’s Gambit. Ook al heb ik nul komma nul kennis van schaken en ook geen ambitie dat te veranderen, door alle uitstekende recensies werd ik toch wel nieuwsgierig. Een beetje sceptisch startte ik aflevering 1.
Na een half uur was ik om en wilde ik meer.Dus. Ja. Het is genieten. Een intrigerend verhaal, goede acteurs en vooral: een grandioze vormgeving. De interieurs, de architectuur, de kleding zijn zo ontzettend mooi en tot in het kleinste detail doordacht. En dan de cameravoering, subliem.

De muziek die het beeld omlijst en versterkt is heel goed. Er zijn nieuwe voor deze serie gemaakte composities van Carlos Rafael Rivera, geweldige 60’s tracks en klassieke werken. Van Peggy Lee to Satie tot Thelonious Monk, alles valt hier op z’n plek, wat een heerlijke soundtrack. Dat wordt nagenieten op Spotify.

En als de laatste aflevering is afgelopen word je nog even getrakteerd op deze fantastische aftiteling.Ingenieus en prachtig, dit ontwerp van title designer Saskia Marka
Zelf maakte ik dit ‘schaakbord’. Van een foto met bomen en lucht. Daarover later meer.

   

Vond je dit leuk?  Er is meer: