In Anders kijken naar kunst stond elke dag één onderwerp centraal waarmee je je foto’s interessanter kunt maken.

  • Licht en donker
  • De 1-2-3 regel
  • Dwingende ogen
  • Beweging
  • Kleurgebruik
  • Structuur

Met voorbeelden uit de schilderkunst legde Else Kramer de onderwerpen uit en ze gaf tips over hoe je dit als fotograaf kunt toepassen.
Zelf heb ik maar voor spek en bonen meegedaan omdat ik te weinig tijd had. Wel las ik elke dag met plezier de opdracht en de tips en bekeek ik schilderijen. Eigenlijk wist ik alles al maar toch was het weer leerzaam. Dat kwam vooral door de manier waarop Else elke opdracht presenteerde. Voor mij werkte het als een geweldig middel om mijn kennis en inzicht op te frissen.

Vandaag de laatste dag en de opdracht is: Fotografeer een stilleven. Pas daarbij alles toe wat je deze week hebt geleerd. Denk dus aan het licht, de kleuren, de structuren, dynamiek en kijkrichting.

Hieronder zie je een fantastisch stilleven uit 1697 van Adriaen Coorte.

Mooie opdracht! Deze ga ik alsnog doen de komende week.
Voorlopig een foto uit 2012 die niet aan alle eisen voldoet, maar waarin je sommige elementen wel terugvindt.

Hier op Pinterest zie je stillevens van deelnemers.

>>>