Zaterdag. Alweer de zesde dag van Anders kijken naar kunst. En help, vandaag heb ik he-le-maal geen tijd. De hele dag is vol met werk en andere verplichtingen.
Op dag 6 gaat het over structuur. De oude meesters konden heel erg goed met verf structuren weergeven: fluweel, koper, hout, steen, glas, et cetera. Op hun schilderijen lijken deze structuren wel echt, of je het kunt aanraken. Kijk bijvoorbeeld maar eens in de collectie stillevens van het Rijksmuseum.

De opdracht van Else Kramer: fotografeer structuren in strijklicht.
In hard direct licht kun je vaak niet zo goed de details van een materiaal en de structuur zien. Oneffenheden die het karakter van een structuur benadrukken, zoals kreukels, groefjes, deuken, worden in strijklicht heel goed zichtbaar. Strijklicht kan van een lamp komen maar ook daglicht kun je gebruiken. Je moet dan wel ’s morgen vroeg, of tegen de avond fotograferen. Dan heb je het beste strijklicht.
Nou ja, ik kon vandaag dus niet aan deze opdracht werken, maar ik hou wel erg van strijklicht en structuren. In mijn archief kwam ik deze foto’s tegen.
De foto’s van andere deelnemers bekijk je hier.Morgen is alweer de laatste dag van Anders kijken naar kunst. En ik weet nu al dat ik dan ook geen tijd heb :(  maar ik ga er wel over bloggen :)

>>>