Op de tweede dag van Anders kijken naar kunst gaat het over het landschap. Vaak zijn landschapsfoto’s nogal saai en zit er weinig diepte in. Om het wat spannender te maken kun je die diepte creëren. Je kunt eerst eens goed kijken hoe landschapschilders dat doen. Zij maken meestal gebruik van de 1-2-3- regel. Dat wil zeggen, ze zorgen ervoor dat er iets te zien is:
1  op de voorgrond
2  in het midden
3  in de achtergrond

Op die manier wordt het oog van de kijker het beeld ingetrokken.

Vandaag had ik heel weinig tijd maar ik heb de wandeling met Ella benut om wat foto’s te maken. Met de 1-2-3-regel in mijn achterhoofd. Ik ben niet heel enthousiast over het resultaat. Als ik meer tijd heb ga ik er nog eens weer mee bezig.
Deze foto vond ik nog de beste, al kan het natuurlijk veel beter.


1. Voorgrond: boterbloemen
2. Midden: hond en licht pad
3. Achtergrond: pilaar en donker bos

In de opdrachtmail van vandaag gaf Else Kramer deze en nog meer tips voor het maken van een goede landschapsfoto. Ze heeft ook een filmpje gemaakt aan de hand van enkele foto’s van deelnemers. Heel leuk en leerzaam! Je kunt het filmpje hier bekijken.

En hier op Pinterest kun je het pinboard van dag 2 zien.

>>>