Op Terschelling is een winkel die alleen voedsel in blik verkoopt: de Conserverie. Dat hoor ik van iemand die er op vakantie is.
Toevallig ben ik dol op blikken met een mooie print. Met name als die print op het blik zelf is gedrukt.
Nederlandse supermarkten verkopen vooral blikken met een papieren wikkel maar er zijn twee uitzonderingen: vis en tomatenpuree.Dat zijn maar kleine blikjes waar je niet veel mee kan doen. Ik zoek een paar mooie grote blikken waar ik stekjes in kan planten.
De Conserverie op Terschelling heeft een uitgebreid assortiment en de vakantiegangers nemen voor mij een paar 400 grams blikken mee met een goede print.Dit seafood is ingeblikt door de Franse conservenfabriek Conserverie La Belle Iloise in Bretagne.

Visssoep, schelpdierensoep en een soort tonijnpuree maar dat klinkt in het Frans natuurlijk veel mooier. Ik eet het smakelijk op.
De blikjes maak ik grondig schoon en ik zet de plantjes erin.Zou Ella’s scherpe neus nog steeds de zee ruiken?Dit schattige snoepjesblikje heb ik ook gekregen.En deze señorita had ik zelf nog.Overigens, wat ontdek ik pas tijdens het schrijven van dit stukje?Assen heeft sinds kort óók een Conserverie. Meteen gaan kijken.
Een Asser ondernemer was op Terschelling, zag de blikjeswinkel en dacht meteen dat moet ook in Assen. Zo gezegd zo gedaan. Nu is het een hoek in de plaatselijke VVV. Het is dus een Conserverietje. Met stevige prijzen, dat wel. Niks gekocht.

>>>